Väskan vägde 43 kilo

Det är många år sen nu sen jag släpade hem tallriksunderlägg och bestick från Bangkok. 8 hamrade plåt-tallrikar (eller vad de nu är gjorde av, tunga är de ialla fall) och 8 x 4 bestickdelar i rustik modell. Väskan vägde 43 kilo och det är konstigt att jag alls fick hem den, att lastarna inte vägrade helt enkelt. Det är också möjligen mitt fel att viktgränserna ändrades, för så många kilo får man inte längre ta med sig. Åtminstone inte per kolli.

Det finns en historia om en kollega som tog emot sin tunga resväska på bandet med ett fult ord på engelska skrivet med skolkrita över hela sidan, sannolikt av de lastare som inte ens var förvarnade genom att “heavy-tagen” ramlat av. (Ordet betyder egentligen honhund, men används mer ofta i annan betydelse;) )

Förresten är det också ett syndrom hos kabinpersonal som just börjat flyga långlinjer, att man tror man måste shoppa på sig saker man hittar som är biliga eller ovanliga, för man vet ju inte om man kommer till destinationen igen.

Sen efterhand sjunker det in, att det gör man. Man kommer till destinationen igen. Och det finns precis hur mycket som helst i världen man skulle kunna shoppa, och på många håll är det desssutom mycket billigare än hemma. Men det finns också en begränsning hur många t-shirts man får plats med eller hur många kinesiska sjalar eller dukar man har behov av.

Och det har hänt att jag lämnat Peking utan att ha köpt en enda pryl. Ovanligt, men det har hänt. Och det känns till och med skönt att slippa släpa saker man inte ens visste att man behövde förrän man såg det. Man får bestämma sig helt enkelt, det är lätt att flyta med i shoppingvågen om någon kollega har hittat ett “kap” på någon marknad, då känner man “måste-ha” och köper i bara farten.

Ska till Peking 2 ggr nästa månad. Lite vinterstövlar behöver jag och barnen, men annars får det nog bli ta-hand-om-mig-stopp istället genom ett besök på Tai-Pan massage. Det är en betydligt större tillfredsställelse än flängande bland marknadsstånd.

(Påminn mig att jag skrivit det här!;)  )

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *