Vem har hittat på det här?

Julmusiken strömmar ut från min stereoanläggning från -86 (vadå, den funkar ju) och jag sitter i en obekväm ställning och slår in julklapparna i extrapris-pappret som är tunt och av dålig kvalitet. Det går sönder av minsta lilla oregelbundna kant på hårda presenter, och jag mumlar för mig själv att saker och ting definitivt var bättre förr. Åtminstone julklappspapperkvaliteten. Tony hävdar att julpappret förmodligen när det kom var av en ypperlig kvalitet, men möjligen dyrare än presenten inuti, och man får vad man betalar för.

Efter Prästens lilla kråka kommer på julskivan (också den från något rea-ställ på nån bensinmack troligen) spelas “Nu är det jul igen” och trots att jag är 43 har jag nog aldrig lyssnat på texten i andra versen i denna klassiska melodi.

“Hej hoppsan, i galoppsan, alla ljusen brinner oppsan” (???) Och innan dess är det någons hus som har stått i ljusan låga…

Ursäkta, han som skrev den textraden, är man säker på att han inte hade tittat lite djupt i flaskan? Hoppsan i galoppsan ljusen brinner oppsan?

 

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *