Vi brukade skämta

När barnen var små brukade vi skämta om att vi snart skulle kunna använda dem till enklare göromål som att laga mat, diska, ta ut sopor och klippa gräs.

Betydligt snabbare än vi anade blev de tillräckligt stora, och nu är det egentligen inte kapaciteten som saknas utan mer deras lust till dessa göromål, varför ett överdrivet tjatande är nödvändigt. Oftast.

Förra veckan ändrades vissa saker, i och med att sonen hade en ”hemkunskapsvecka” på en av stans bästa restauranger, där eleverna blev introducerade för matlagning i annan miljö. Skolkök i all ära, men detta tände intresset till nya nivåer, och varje kväll har han mer än gärna erbjudit sig att hjälpa till med matlagningen helt självmant.

Igår när jag kom från Tokyo satte jag mig vid dukat bord, och blev presenterad för en helt suverän middag. Förrätt: smörstekt toast med Skagenost och knaperstekt bacon. Huvudrätt: Ryggfile med råstekt potatis och ugnsrostade rotsaker och en fantastisk sallad.

Rödvin och levande ljus gjorde kvällen fulländad, och det kändes otroligt lyxigt. Dessutom smakade maten bättre än om jag själv skulle tillagat den (det säger inte så mycket, matlagning är inte min grej, jag har ingen naturlig fallenhet alls…).

Ikväll är det således min tur att laga kvällsmaten, och jag har verkligen inga idéuppslag. Skriv gärna ner tips i klassen ”billigt, enkelt och gott” i kommentarsrutan. Med tyngdpunkt på ”enkelt”.

 

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *