EVENT OCH RETREAT

I det sköna naturskyddsområdet på Söderåsen ligger en gård som länge stod obebodd. Sedan 2013 när vi köpte den, har vi renoverat och uppgraderat efterhand. Vi kallar gården “Mötet i det öppna rummet”.

Idag är det gamla stallet förvandlat till ett vardagsrum med konferensutrustning, det gamla traktorgaraget blev ett kök som är rymligt för många att kunna laga mat tillsammans, det nybyggda inglasade varma uterummet som kallas Salen, är lämpligt för föreläsningar, utställning eller träning.

Huset är uppvärmt med förnyelsebar solenergi och geoenergi, och flera studenter har gjort examensarbete på gården om dessa hållbara energilösningar.

Läget är avskilt och tyst. Det finns wi-fi men mobiltäckningen är fortfarande inte helt tillförlitlig, vilket många tycker är avkopplande. En detox från att vara konstant tillgänglig, är mångas önskan.

Efter grundhyran gör ni de tillval ni önskar, från en meny.

Antingen sköter ni allting på egen hand, annars kan Inspirationsbolaget vara behjälpliga med allt från inköp av mat och dryck, kökstjänst, städning och att engagera föredragshållare inom olika områden (läs mer under Föredrag och Samarbetspartners).

Vill ni boka arrangemang av vandringar, tur-ridning, cykelturer, paddling på Rönne å, cykla dressin eller att engagera träningsledare som håller pilates /yoga/ funktionell träning eller skogsbad, så har vi kontakterna.

Vi samarbetar också med erfarna kockar som leder matlagningskvällar eller jägare som arrangerar prick-skytte-övningar eller jägarexamen. 

                                                                                         SALEN

Salen  –  70 kvadratmeter härligt rum som kan användas för pilates, yoga eller annan träning.
Utanför långsidan finns ett trädäck med morgonsol – ta med din yogamatta ut i det fria och starta dagen med träning ackompanjerad av fågelsång.
Salen lämpar sig också som lektionssal / föreläsningsrum, eller kanske platsen för en utställning av något slag?
Vill ni duka långbord och inta middagen tillsammans finns det uppfällbara bord i ett lönnrum i väggen. 
Det är inte utan att man känner för att ta några dans-moves på det inbjudande golvet, och såklart går det alldeles utmärkt.
Tänk bara på att inte spela musik på hög volym. Gården ligger mitt i ett naturskyddsområde och det bär respekt med sig. Vi ska inte störa varken djur eller människor som sökt friden i omgivningarna.
Utekök
Stor grill och plats att hänga
Ved-eldat badkar
Karet rymmer 4-6 personer och har en underbar utsikt
Lounge
Plats för goda samtal
En av sovplatserna
Loftet
Sovrum
4-bäddsrum
Trädgård och uteplats
Ekologiskt vatten!
Egen brunn med vatten av god kvalitet
Föregående bild
Nästa bild

Vi hyr ut gården för ledningsgruppsmöten, mindre företagsevent för max 12 övernattande personer, föredrag inomhus eller utomhus, matlagningskvällar, träningshelger och rekreationsvistelser.

Allt utom fester, kort sagt.

Kontakta oss för intresseanmälan och prisförslag!

Bilder från premiär-eventet:

 

 

 

 

 

En ny granne har flyttat in!

Den här rackelhannen (korsning mellan orre/tjäder) har väckt stor uppmärksamhet och lockar ornitologer från hela norra Europa till området.

Han verkar orädd för människor och poserar gärna!

Foto: Charlotta Jönsson